FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marijan Tomurad zamijenio Beloševića na čelu PU sisačko-moslavačke

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Na mjesto načelnika PUsisačko-moslavačke umjesto Marijana Beloševića, koji je podnio ostavkuzbog propusta povezanih s trostruki ubojstvom u Petrinji, privremenoje postavljen načelnik Odjela za javni red u Ravnateljstvu policijeMarijan Tomurad, izvijestio je danas MUP.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Na mjesto načelnika PU sisačko-moslavačke umjesto Marijana Beloševića, koji je podnio ostavku zbog propusta povezanih s trostruki ubojstvom u Petrinji, privremeno je postavljen načelnik Odjela za javni red u Ravnateljstvu policije Marijan Tomurad, izvijestio je danas MUP.

Dosadašnji načelnik Belošević, koji je razriješen na vlastiti zahtjev, privremeno je premješten na radno mjesto načelnika Odjela pravnih, financijskih i tehničkih poslova u PU sisačko-moslavačkoj, priopćeno je iz MUP-a.

Belošević je ministru unutarnjih poslova podnio ostavku zbog propusta podređenih službenika, obrazloživši to moralnim činom objektivne odgovornosti za nastalo stanje. Prije toga je zbog propusta provjere navoda te utvrđivanja elemenata prekršajne i kaznene odgovornosti, nakon prijave Željke Kihalić za zlostavljanje i nasilje u obitelji, udaljio s dužnosti troje policijskih službenika petrinjske Policijske postaje. U MUP-u, naime, tvrde, da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da ti policajci nisu poduzelo nužne mjere i radnje, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, Zakonu o policiji i Zakonu o sprječavanju nasilja u obitelji, čime su počinili težu povredu radne dužnosti.

U Petrinji je 21. ožujka Vlastimir Kihalić (37) hicima iz pištolja ubio suprugu Željku Kihalić i njezine dvije prijateljice Vesnu Mokrović i Nadu Kušan, nakon čega se predao policiji. Naknadno se otkrilo da je ubojica imao dozvolu za posjedovanje i nošenje oružja, iako je obolio od PTSP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙