FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bosanski Srbin Vujadin Popović dobrovoljno odlazi u Haag

BEOGRAD, 8. travnja 2005. (Hina) - Haški optuženik, pukovnik VujadinPopović, optužen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, koji seodlučio dobrovoljno predati Haškom sudu, otputovat će u Den Haag učetvrtak, 14. travnja, priopćila je u petak vlada Srbije.
BEOGRAD, 8. travnja 2005. (Hina) - Haški optuženik, pukovnik Vujadin Popović, optužen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, koji se odlučio dobrovoljno predati Haškom sudu, otputovat će u Den Haag u četvrtak, 14. travnja, priopćila je u petak vlada Srbije.

"Pukovnik Popović je naglasio da ima povjerenja u vladu Srbije i da je ova odluka u najboljem interesu njegove obitelji, naroda i države. On je istaknuo da je ispunjavanje ove obveze najbolji način da pomogne svom narodu i državi", navodi se u priopćenju vlade Srbije, te dodaje da je optuženi Popović odluku donio nakon razgovora s ministrom policije Draganom Jocićem.

Vlada Srbije će , navedeno je, dati sva potrebna jamstva da se optuženi Popović pusti na slobodu do početka suđenja, te će njegovoj obitelji osigurati svu neophodnu pomoć.

Optuženi Popović je u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, u činu potpukovnika, bio pomoćnik zapovjednika Drinskog korpusa za sigurnost. Haška optužnica ga tereti za genocid, kršenje zakona i običaja ratovanja i zločine protiv čovječnosti na području Srebrenice, Potočara, Bratunca i Zvornika od 11. srpnja do 31. kolovoza 1995. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙