FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački izvoz gotovo 60 milijardi eura u veljači

WIESBADEN, 8. travnja 2005. (Hina/dpa) - Golemi njemački izvoz roba uovogodišnjoj je veljači dosegnuo vrijednost od 59,8 milijardi eura,što je povećanje od šest posto u odnosu na isti mjesec godine ranije,objavio je u petak savezni statistički ured.
WIESBADEN, 8. travnja 2005. (Hina/dpa) - Golemi njemački izvoz roba u ovogodišnjoj je veljači dosegnuo vrijednost od 59,8 milijardi eura, što je povećanje od šest posto u odnosu na isti mjesec godine ranije, objavio je u petak savezni statistički ured.

No njegova je vrijednost smanjena za 2,8 posto u odnosu na siječanj, kada je vrijednost njemačkog izvoza na godišnjoj razini uvećana 9,5 posto.

Njemačka izvozi više roba od ijedne druge zemlje u svijetu, a podaci Svjetske trgovinske organizacije pokazuju da za sobom ostavlja Sjedinjene Države.Gotovo dvije trećine njemačkih roba kupe potrošači u ostalih 24 zemalja članica Europske unije.

Trgovinski višak najvećeg europskog gospodarstva u veljači je iznosio 13,5 milijardi eura. Uz slabu domaću potrošnju, njemačko gospodarstvo se uvelike oslanja na izvozno poslovanje, a tamošnje najveće udruženje izvoznika BGA predviđa 6-postotni rast za cijelu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙