FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o izvozu manganske troske iz šibenskog TEF-a

ŠIBENIK, 21. ožujka 2005. (Hina) - Vlasnik zagrebačke tvrtke TSBInvent, Zdravko Berić, i šibenski dogradonačelnik i vršitelj dužnostidirektora Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), Goran Pauk, potpisalisu večeras u Šibeniku ugovor o izvozu 800.000 tona silikomanganske iferomanganske troske s prostora TEF-a, koja se više od 80 godina ondjeodlagala kao nusprodukt u proizvodnji feromangana.
ŠIBENIK, 21. ožujka 2005. (Hina) - Vlasnik zagrebačke tvrtke TSB Invent, Zdravko Berić, i šibenski dogradonačelnik i vršitelj dužnosti direktora Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), Goran Pauk, potpisali su večeras u Šibeniku ugovor o izvozu 800.000 tona silikomanganske i feromanganske troske s prostora TEF-a, koja se više od 80 godina ondje odlagala kao nusprodukt u proizvodnji feromangana.

Riječ je o poslu vrijednu 800 milijuna kuna, od kojih će TEF, u cijelosti u vlasništvu grada Šibenika, dobiti 160 milijuna kuna.

Troska će se u iduće tri godine izvoziti u Njemačku, gdje će ju poslovni partner TSB-a, njemačka tvrtka WSM-Schmidt sa svojim kooperantima, prerađivati za potrebe i po tehnologiji zagrebačke tvrtke.

Dobava i izvoz troske trebali bi početi za tri dana, a u tom će poslu sudjelovati 150 zaposlenika i 12 tvrtaka, od kojih su četiri sa šibenskog područja, kazao je Zdravko Berić.

U prva tri mjeseca planira se izvoz 24.000 tona manganske troske.

Po Paukovim riječima "tako će prostor TEF-a, u kojem je proizvodnja prestala godine 1994., konačno biti očišćen od otpada, a dobivenim novcem uredit će se taj vrlo atraktivan gradski dio u skladu s prostornim planovima i odlukama Gradskog poglavarstva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙