FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Ambulanta na Žirju gradit će se državnim novcem

ŠIBENIK, 8. travnja 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta odobrio je gradu Šibeniku 900.000 kuna zaizgradnju i uređenje ambulante na otoku Žirju, priopćeno je danas izureda šibenske gradonačelnice Nedjeljke Klarić.
ŠIBENIK, 8. travnja 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta odobrio je gradu Šibeniku 900.000 kuna za izgradnju i uređenje ambulante na otoku Žirju, priopćeno je danas iz ureda šibenske gradonačelnice Nedjeljke Klarić.

Riječ je o državnom proračunskom novcu iz Programa za otočni razvoj u 2005.

Gradsko poglavarstvo već je osiguralo zemljište za gradnju ambulante na tom najudaljenijem naseljenom otoku šibenskog arhipelaga, a troškovnik je izrađen u suradnji sa šibenskim Domom zdravlja i Mjesnim odborom Žirja.

U tijeku je postupak izdavanja građevne dozvole, nakon čega će Gradsko poglavarstvo raspisati natječaj za izvođača radova.

Žirje, ukupne površine oko 15 četvornih kilometara, najudaljeniji je naseljeni šibenski otok i nalazi se na oko 20 km jugozapadno od Šibenika. Na njemu živi oko 150 stanovnika. Na otoku se nalazi istoimeno naselje Žirje, a naseljene su još i uvale Muna, Koromašna i Stupica. Otok je bio naseljen još u starijem željeznom dobu, a pretpostavlja se da je ime dobio po nekoć gustim šumama sredozemnog hrasta s plodom žira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙