FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakar: predstavnici "Industrijske zone" o građevnoj dozvoli

RIJEKA, 8. travnja 2005.(Hina) - Direktor "Industrijske zone" u BakruMarijan Rošić danas je dostavio očitovanje te tvrtke na rješenjegrađevne inspekcije kojim je 1. ožujka ove godine naređeno rušenjebespravno izgrađenih infrastrukturnih objekata, odnosno industrijskezaravni B-1 površine 40.000 četvornih metara u industrijskoj zoni naKukuljanovu.
RIJEKA, 8. travnja 2005.(Hina) - Direktor "Industrijske zone" u Bakru Marijan Rošić danas je dostavio očitovanje te tvrtke na rješenje građevne inspekcije kojim je 1. ožujka ove godine naređeno rušenje bespravno izgrađenih infrastrukturnih objekata, odnosno industrijske zaravni B-1 površine 40.000 četvornih metara u industrijskoj zoni na Kukuljanovu.

U popratnom dopisu objašnjava se da građevnu dozvolu za gradnju zaravni B-1 nisu mogli dobiti jer nije bilo riješeno pitanje jedne dvadesetine vlasništva zaravni.

"Suvlasništvo se pokušalo raskinuti, ali bez uspjeha, a na sudskoj dražbi u veljači 2005. 'Industrijska zona" dala je najpovoljniju ponudu za taj dio zaravni, te je pokrenut postupak dobivanja novih lokacijskih uvjeta i građevne dozvole", stoji u dopisu.

"Pitamo se komu bi trebalo biti u interesu rušenje infrastrukture koja je u skladu s prostornim planom", navodi Rošić i naglašava da je "suvlasnik dvadesetine zaravni 1997. prešutno dopustio radove, a inspekcija reagirala tek 2005.".

U očitovanju dostavljenu inspekciji navodi se da su radovi na zaravni B-1 započeti i dovršeni još 1997. te da za izvedene radove ulagač posjeduje pravomoćne lokacijske dozvole. Istaknuto je da "izrjeka rješenja nije jasna: opisuje izgled zaravni B-1, a ne navodi točno koje infrastrukturne objekte treba ukloniti".

U duljem objašnjenju, među ostalim, stoji kako Zakon o gradnji određuje da građevna dozvola nije potrebna za gradnju potpornog zida do 1,5 metara te da Zakon o građenju iz 1997. određuje da za ograđivanje parcele nije potrebna građevna dozvola.

Nadalje se navodi da je ravnanje i nasipanje terena izvedeno u skladu s lokacijskom dozvolom te da je urbanistički plan uređenja radne zone u kojoj se nalazi zaravan B-1 stupio na snagu 1999. "Izgled i visinske kote zaravni sastavni su dio prostornog plana, a kote zaravni uvedene su kao postojeće stanje u urbanistički plan", navodi se u objašnjenju.

U očitovanju stoji da se zaravan B-1 nalazi u trećoj zoni sanitarne zaštite izvorišta pitke vode i da je u suglasnosti s Hrvatskim vodama zaštićena slojevima pijeska i tucanka. "Nije jasno što je naređeno rješenjem jer ako se ono odnosi na uklanjanje ceste, zaravni i oborinske odvodnje, uklanjanje je neizvedivo jer je suprotno Zakonu, prostornom planu i ugrozilo bi zdravlje ljudi".

"Industrijska zona" predlaže građevnoj inspekciji da se "postupak prekine dok se ne riješi pitanje vlasništva zaravni B-1, koje bi uskoro trebalo biti riješeno", a nakon toga da se izrade potrebne isprave, stoji u očitovanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙