FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Za 550 kuna u HAK-u polagao ispite umjesto drugih

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je26-godišnjaka za kojega sumnja da je bio član osmeročlane skupine kojaje na prijevaru pribavljala potvrde o položenom vozačkom ispitu iprodavala ih po cijeni od 4.000 do 7.500 kuna.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je 26-godišnjaka za kojega sumnja da je bio član osmeročlane skupine koja je na prijevaru pribavljala potvrde o položenom vozačkom ispitu i prodavala ih po cijeni od 4.000 do 7.500 kuna.

Policija i USKOK su skupinu otkrili sredinom ožujka kada je uhićeno troje od osam članova, među kojima i navodni organizator, 53-godišnji vlasnik autoškole iz Klinča Sela. U nastavku kriminalističke obrade pronađen je i 26-godišnjak kojega sumnjiči da je, od travnja 2003. do kraja ožujka 2004., umjesto kandidata autoškole iz Klinča Sela polagao ispite iz prometnih pravila i prve pomoći. Za svakog kandidata kojeg je zamijenio na ispitu navodno je dobio po 550 kuna.

Osumnjičeni mladić je navodno od organizatora kriminalne skupine preuzimao osobne iskaznice polaznika autoškole i njihove knjižice kandidata za vozača u koje je bila umetnuta njegova fotografija. Mladić je potom te isprave predočavao ispitivačima Hrvatskog autokluba i polagao ispite umjesto stvarnih kandidata. Na takav je način, tvrde u policiji, osumnjičeni 26-godišnjak omogućio petorici kandidata dobivanje uvjerenja o položenom vozačkom ispitu.

Zbog sumnje da se udružio u skupinu radi počinjenja kaznenih djela i krivotvorio isprave mladić, kojemu nije otkriven identitet, jučer je priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Nakon uhićenja organizatora sredinom ožujka, policija je izvijestila da je skupina na prijevaru pribavila 31 potvrdu HAK-a o položenom vozačkom ispitu koje je prodala po cijeni od 4.000 do 7.500 kuna

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙