FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački Odbor za ljudska prava o socijalizaciji romske djece

KARLOVAC, 4. travnja 2005. (Hina) - Otvoreno društvo Hrvatske danas jeobavijestilo karlovački Odbor za ljudska prava da mu je odobreno osamtisuća dolara za financiranje projekta socijalizacije romske djece unaselju Orlovcu, rečeno je na tiskovnoj konferenciji Odbora sazvanojkako bi se odbacilo pisanje Karlovačkog tjednika koji, pozivajući sena izjave Roma, tvrdi da je Odbor godinama dobivao velik novac "odkojih Romi nisu dobili ni lipe".
KARLOVAC, 4. travnja 2005. (Hina) - Otvoreno društvo Hrvatske danas je obavijestilo karlovački Odbor za ljudska prava da mu je odobreno osam tisuća dolara za financiranje projekta socijalizacije romske djece u naselju Orlovcu, rečeno je na tiskovnoj konferenciji Odbora sazvanoj kako bi se odbacilo pisanje Karlovačkog tjednika koji, pozivajući se na izjave Roma, tvrdi da je Odbor godinama dobivao velik novac "od kojih Romi nisu dobili ni lipe".

Projekt će Odbor provoditi zajedno s novoosnovanom udrugom "Žene Orlovca". Koordinatorica Odbora Jelka Glumičić odbacila je pisanje Karlovačkog tjednika da Odbor a i ona osobno već godinama dobivaju veliku novčanu potporu za Rome.

"Neutemeljene su optužbe tog tjednika u članku 'Neki za nas beru novce', jer osim danas odobrenih i još neprispjelih osam tisuća dolara Odbor je za Rome do sada dobio samo pet tisuća kuna s kojima je 2004. organizirao više medicinskih predavanja o prehrani, kontracepciji i zaštiti zdravlja općenito", rekla je, žaleći što taj tjednik nije vijest provjerio u Odboru.

Kako je rekla Jelka Glumičić, upravo Odbor godinama upozorava na teškoće Roma i organizira posjete romskom naselju vodeći novinare, predstavnike gradske vlasti i međunarodne zajednice. Podijelila je fotokopije novinskih članaka koji izvješćuju o svim naporima Odbora s tim u vezi te fotokopiju dopisivanja s HEP-om i gradskim vlastima o uvođenju struje u naselja i rješavanju drugih komunalnih pitanja. Dodala je da za taj rad nikad ni od koga nisu dobili novac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙