FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Zadušnica na Žnjanu na dan pokopa Svetoga Oca

SPLIT, 7. travnja 2005. (Hina) - Na dan pogreba Svetoga Oca, 8.travnja, u 20,30 sati na Žnjanu u Splitu održat će se misa zadušnicaza papu Ivana Pavla II., a predvodit će je nadbiskupijski generalnivikar msgr. Ivan Čubelić, izvijestila je danas Splitsko-makarskanadbiskupija.
SPLIT, 7. travnja 2005. (Hina) - Na dan pogreba Svetoga Oca, 8. travnja, u 20,30 sati na Žnjanu u Splitu održat će se misa zadušnica za papu Ivana Pavla II., a predvodit će je nadbiskupijski generalni vikar msgr. Ivan Čubelić, izvijestila je danas Splitsko-makarska nadbiskupija.

Misa će se slaviti kod Križa na Žnjanu, gdje je Sveti Otac slavio misu prije sedam godina za posjeta Splitu u prigodi proslave 1700. obljetnice grada.

Splićani danas u velikom broju u skupinama i osobno odlaze u Rim kako bi odali počast Svetom Ocu i pribivali njegovu pogrebu.

Putovanja su organizirale neke agencije i udruge jer Splitsko-makarska nadbiskupija i župe ne organiziraju odlazak u Rim. Na pokop Svetog Oca odlazi se iz Splita trajektom u Anconu, a onda vlakovima i autobusima u Rim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙