FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Misa zadušnica za Svetog Oca

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. hrvatskom jenarodu dao značaj kad je bio obespravljen, ohrabrivao ga je kad je bioobeshrabren te okupio kad je bio razjedinjen.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. hrvatskom je narodu dao značaj kad je bio obespravljen, ohrabrivao ga je kad je bio obeshrabren te okupio kad je bio razjedinjen.

Rekao je to zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći u ponedjeljak navečer u zagrebačkoj katedrali misu zadušnicu za Papu Ivana Pavla II.

Kardinal Bozanić kazao je okupljenim vjernicima da nakon nedjeljnog bdijenja u zagrebačkoj katedrali ovom svečanom Euharistijom proslavljamo svoj i Kristov Vazam i molimo za blagopokojnog Papu. "Večeras proslavljamo pobjedu života nad smrti", rekao je kardinal i istaknuo "da Kristov namjesnik neće biti izbrisan iz našeg srca".

Na misi zadušnici uz kardinala Bozanića sudjelovali su i apostolski nuncij u Hrvatskoj Francisco Javier Lozano i pomoćni biskupi zagrebački.

Misu je pratilo više od 10 tisuća vjernika u katedrali i na trgu pred katedralom, a nazočni su bili i predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Sabora Vladimir Šeks te predsjednik Vlade Ivo Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙