FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vjernici pred zagrebačkom Katedralom pale svijeće za Svetog Oca

ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Prije početka večerašnjeg bdijenjaza Svetog Oca koje će u zagrebačkoj Katedrali u 20 sati predvoditinadbiskup zagrebački Josip Bozanić, vjernici su se u velikom brojuokupili na trgu pred katedralom.
ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Prije početka večerašnjeg bdijenja za Svetog Oca koje će u zagrebačkoj Katedrali u 20 sati predvoditi nadbiskup zagrebački Josip Bozanić, vjernici su se u velikom broju okupili na trgu pred katedralom.

Ispred Gospinog spomenika, gdje je postavljena slika Svetoga Oca, gori nekoliko tisuća svijeća koje su tijekom dana zapalili građani, koji se od Svetoga Oca opraštaju u molitvi i tišini.

Vjernici se na misama u zagrebačkoj katedrali okupljaju od ranog jutra danas, na blagdan Prve vazmene nedjelje, koju je Papa Ivan Pavao II proglasio Nedjeljom milosrđa.

Večerašnje bdijenje u kojem će zagrebački nadbiskup sudjelovati do 22 sata, proteći će u liturgijskim pjesmama, molitvi, čitanju svetopisamskih tekstova i poruka iz govora Svetoga Oca.

Zagrebački nadbiskup sutra će u 18 sati u zagrebačkoj katedrali u koncelebraciji s apostolskim nuncijem u Hrvatskoj Javierom Franciscom Lozanom te pomoćnim biskupima, redovnicima i svećenicima predvoditi misu zadušnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙