FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP Srbije pretresao kuću suradnika optuženog generala Pavkovića

BEOGRAD,6. travnja(Hina) - Pripadnici Uprave za borbu protivorganiziranog kriminala MUP-a Srbije, u potrazi za haškim optuženikomNebojšom Pavkovićem, pretresli su u srijedu kuću njegovog najbližegsuradnika Rodoljuba Stanimirovića i priveli ga na informativnirazgovor.
BEOGRAD,6. travnja(Hina) - Pripadnici Uprave za borbu protiv organiziranog kriminala MUP-a Srbije, u potrazi za haškim optuženikom Nebojšom Pavkovićem, pretresli su u srijedu kuću njegovog najbližeg suradnika Rodoljuba Stanimirovića i priveli ga na informativni razgovor.

Stanimirović je BK Televiziji u srijedu navečer potvrdio da je bio na informativnom razgovoru u policiji, kao i da su pripadnici MUP-a pretresli njegovu obiteljsku kuću, dvorište i pomoćne zgrade u Azanji kod Gornjeg Milanovca, zaplijenili mu neke spise, te ga potom priveli u policijsku postaju.

"Pripadnici policije su bili korektni u tim razgovorima i zanimalo ih je gdje je general Pavković, kako mogu doći do njega i jesam li ja u kontaktu s njim", kazao je Stanimirović, koji je bio Pavkovićev politički suradnik u vrijeme kad se taj haški optuženik kandidirao za predsjednika Srbije na neuspješnim predsjedničkim izborima 2003. godine.

Stanimirović je, inače, posljednjih dana više puta srbijanskim medijima izjavio da se optuženi general neće predati bez otpora.

Haška optužnica generala Vojske SCG Pavkovića tereti za zločine na Kosovu 1999. godine.

Potpredsjednik srbijanske vladce Miroljub Labus izjavio je prije nekoliko dana novinarima da je krajnji rok za dobrovoljnu predaju ili uhićenje Nebojše Pavkovića 12. travanj, kad bi Europska unija trebala donijeti odluku o pozitivnoj ili negativnoj Studiji o izvedivosti za pridruženje Europskoj uniji. Sličnu informaciju objavila je u srijedu navečer i agencija Beta pozivajući se na izvore u Europskoj komisiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙