FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: duševno poremećenu ubojici određeno prisilno liječenje

OSIJEK, 6. travnja 2005.(Hina) - Sudsko vijeće osječkoga Županijskogasuda danas je proglasilo krivim Dražena Požežanca (29) iz Osijeka zakažnjivo djelo teškog ubojstva svoje majke Ane Požežanac (67) usiječnju ove godine, ali mu zbog njegova duševnoga stanja nijeodredilo zatvorsku kaznu, nego mjeru prisilna liječenja upsihijatrijskoj ustanovi od najmanje šest mjeseci.
OSIJEK, 6. travnja 2005.(Hina) - Sudsko vijeće osječkoga Županijskoga suda danas je proglasilo krivim Dražena Požežanca (29) iz Osijeka za kažnjivo djelo teškog ubojstva svoje majke Ane Požežanac (67) u siječnju ove godine, ali mu zbog njegova duševnoga stanja nije odredilo zatvorsku kaznu, nego mjeru prisilna liječenja u psihijatrijskoj ustanovi od najmanje šest mjeseci.

Sud je utvrdio da je Požežanac 12. siječnja ove godine u neuračunljivu stanju hladnim oružjem okrutno usmrtio i zatim raskomadao svoju majku Anu. Budući da je, po mišljenju vještaka psihijatra, trajni duševni bolesnik, koji boluje od paranoidne shizofrenije i opasan je za okolinu, svakih šest mjeseci nalazi iz psihijatrijske ustanove dostavit će se Građanskom odjelu Županijskog suda, koji će odlučivati o daljnjim mjerama.

Suđenje je održano bez optuženikove nazočnosti jer je vještak psihijatar utvrdio da je zbog trajne duševne bolesti nesposoban za praćenje postupka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙