FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubojici Klaudia Beakovića A. Butkoviću deset godina zatvora

PULA, 17. ožujka 2005.(Hina) - Nepravomoćnom presudom Županijskog sudau Puli Alen Butković (30) iz Butkovića osuđen je danas na 10 godinazatvora za ubojstvo porečkog poduzetnika i političara KlaudijaBeakovića (40) iz Poreča, počinjena 1. veljače 2002.
PULA, 17. ožujka 2005.(Hina) - Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli Alen Butković (30) iz Butkovića osuđen je danas na 10 godina zatvora za ubojstvo porečkog poduzetnika i političara Klaudija Beakovića (40) iz Poreča, počinjena 1. veljače 2002.

Butković je šest mjeseci bio u pritvoru, od dana ubojstva do kraja srpnja 2002., a od tada se branio sa slobode. Kako se danas nije pojavio na izricanju presude, za njim će biti izdana tjeralica s uhidbenim nalogom jer mu je do pravomoćnosti presude određen pritovor.

Optužnica, u kojoj je navedeno da je Butković 1. veljače 2002. došao do Beakovićeve kuće s nakanom da ga ubije, ispalivši iz pištolja najprije jedan, a zatim još šest metaka usmrtivši ga, u potpunosti je potvrđena uz tvrdnju da je ipak posrijedi obračun, a ne nužna obrana, kako je tvrdila obrana, stoji u pravorijeku.

Motiv ubojstva, po obrazloženju presude, imovinske je naravi s obzirom na to da je okrivljenik u prostoru "Lagunacommerca", kojega je direktor bio ubijeni Beaković, imao u najmu mesnicu. Kad je ugovor raskinut, Butković je zatražio povrat 47 tisuća maraka na što se Beaković "oglušio" te je došlo do međusobna obračuna u kojem je Beaković ubijen.

Obrazlažući zatvorsku kaznu od deset godina, sutkinja Marija Budimir-Sirotić kao olakotne okolnosti navela je da Butković nije osuđivan, da je sudjelovao u Domovinskom ratu iz kojeg ima i spomenice, da je smanjeno uračunljiv u trenutku događaja te da je otac šestgodišnje kćeri.

Okrivljenikov branitelj, odvjetnik Predrag Jošanović, najavio je žalbu zbog, kako je rekao, "pogrješno utvrđenih činjeničnih stanja", smatrajući neuvjerljivim obrazloženje koje je naveo sud.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙