FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić predložio imenovanje trgova po Papi- tisak

MOSTAR, , 4. travnja 2005. (Hina) - Nadbiskup vrhbosanski ipredsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić rekao je,u izjavi za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista odponedjeljka, kako je predložio da se trg ispred sarajevske katedralenazove imenom Ivana Pavla II te da jedna ulica ili trg u Banjoj Lucitakođer dobije takvo ime.
MOSTAR, , 4. travnja 2005. (Hina) - Nadbiskup vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić rekao je, u izjavi za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista od ponedjeljka, kako je predložio da se trg ispred sarajevske katedrale nazove imenom Ivana Pavla II te da jedna ulica ili trg u Banjoj Luci također dobije takvo ime.

Sarajevo i Banja Luka su gradovi koje je Ivan Pavao II. posjetio za vrijeme svoga dolaska u BiH, 1997. i 2003. godine.

"Svojim porukama Sveti Otac je i te kako utjecao na promjenu stava prema BiH i ova zemlja mora naći načina da mu se barem simbolično oduži", rekao je kardinal Puljić, obrazlažući svoj prijedlog da se trg u Sarajevu, te trg ili ulica u Banjoj Luci imenuju po pokojnom Ivanu Pavlu II. Po riječima kardinala Puljića, "povijest će tek reći svoje o Papinoj ulozi kao graditelja mostova i dijaloga među različitima, ali i rušenju totalitarnog komunističkog režima i prijelaza na demokraciju".

Nakon smrti Ivana Pavla II. kardinalu Puljiću su brzojave sućuti uputili brojni politički i javni dužnosnici iz sva tri konstitutivna naroda BiH i iz sve tri vjerske zajednice: katoličke, pravoslavne i islamske. U svim sućutima redovito se ističe kako je Ivan Pavao II. bio veliki prijatelj BiH, te da se zauzimao za toleranciju među narodima i vjerama u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙