FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: održavaju se lokalni izbori

RIM, 3. travnja 2005. (Hina/AR) - Izbori u Italiji nisu odgođeni, većsu danas, u nedjelju, otvorena birališta, koja će se otvoriti i uponedjeljak do 15 sati za izbor novih predsjednika i novih regionalnihvijeća u 13 od 20 regija, te u 366 općina se bira nova vlast.
RIM, 3. travnja 2005. (Hina/AR) - Izbori u Italiji nisu odgođeni, već su danas, u nedjelju, otvorena birališta, koja će se otvoriti i u ponedjeljak do 15 sati za izbor novih predsjednika i novih regionalnih vijeća u 13 od 20 regija, te u 366 općina se bira nova vlast.

Na birališta je pozvano točno 41.199.410 Talijana, pa će izborni rezultati biti i dobar test za ocjenu političkog stanja. Sada se trebalo glasovati i u regiji Basilicati, ali su tu izbori odgođeni za 17. i 18. travnja.

Novi guverneri i uprave biraju se u regijama Piemonte, Lombardia, Veneto, Liguria, Emilia Romagna, Toscana, Umbria, Marche, Lazio, Abruzzo, Campania, Puglia i Calabria.

Proteklih tjedana vođene su velike polemike između desnog centra premijera Silvije Berlusconija i oporbenog čelnika Unije, saveza lijevog centra, Romana Prodija oko svih političkih pitanja, ali su zbog zdravstvenog stanja Ivana Pavla II. poništeni svi predizborni skupovi u petak. Tako je i subota prošla bez polemika u listovima.

Premda je riječ o regionalnim izborima oni imaju i veliku političku važnost, posebno zbog činjenice što se za godinu dana održavaju i parlamentarni izbori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙