FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa se pojavio na prozoru sobe

RIM, 23. ožujka 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. pojavio se u srijedunekoliko sekundi na prozoru svoje sobe na Trgu svetog Petra uVatikanu.
RIM, 23. ožujka 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. pojavio se u srijedu nekoliko sekundi na prozoru svoje sobe na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

Opća audijencija srijedom nije održana zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Ivana Pavla II., ali su vjernici očekivali da će ih Papa sa svoga prozora ipak blagosloviti.

Oko tisuću vjernika, uglavnom Poljaka, te snimatelji i fotoreporteri, došli su na Trg svetog Petra kako bi vidjeli hoće li se Papa pojaviti na svome prozoru s kojeg se obraća vjernicima nedjeljenom molitvom angelusa. Očekivalo se da će se Papa pojaviti na prozoru oko 11 sati, no kako je "kasnio" mnogi su se još više zabrinuli za njegovo zdravlje.

Ivan Pavao II. došao je do prozora u 11 sati i 15 minuta zadržavši se na njemu manje od minute. Nije govorio, samo je desnom rukom mašući pozdravio vjernike, no činilo se da mu je lice u grču od bola.

Prema nekim izvorima iz bolničkih krugova, Papin organizam više ne odgovara na terapiju i zbog toga je oslabio. Njegovo zdravstveno stanje je i dalje teško, ali za sada neće biti prebačen u bolnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙