FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: 'pao' Vladin zakon za osnivanjem osam novih općina

ZAGREB,1. travnja(Hina) - Vladin zakonski prijedlog da se osnuje osamnovih općina, danas je 'pao' u Hrvatskom saboru, 'falio' mu je jedanzastupnički glas - umjesto 77 dobio ih je 76.
ZAGREB,1. travnja(Hina) - Vladin zakonski prijedlog da se osnuje osam novih općina, danas je 'pao' u Hrvatskom saboru, 'falio' mu je jedan zastupnički glas - umjesto 77 dobio ih je 76.

U višestranačkom Saboru ne pamti se slučaj da jedan Vladin prijedlog nije prošao, a ni tako mlaka reakcija većine da se 'stvar' spasi ponovljanjem glasovanja.

Doduše, nakon što je predsjednik Sabora Vladimir Šeks utvrdio da je zakon dobio nedovoljnih 76 glasova, Luka Bebić (HDZ) tražio je pojedinačno, a Branimir Glavaš (HDZ) ponavljanje glasovanja, no Šeks je ostao pri svojoj odluci da zakon nije prošao.

U tome ga nije pokolebala ni Glavaševa tvrdnja da je monitor pokazao drugačije 'nego što je pritisnuo'.

Oporbeni su čelnici pak od Šeksa zatražili da poštuje činjenicu da je proglasio rezultat i da je time stvar riješena.

Proglasio sam rezultate glasovanja i neću pogaziti riječ, zakon nije prošao, izjavio je Šeks, pobravši zastupnički pljesak.

Glasovanjem o još nekoliko točaka završen je ovotjedni rad Hrvatskog sabora - suprotno ranijim planovima da će završiti danas, 13. sjednica nastavlja se 6. travnja i trajat će do 15. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙