FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Saboru djeluje nova stranka - Međimurski demokratski savez

ZAGREB,1. travnja(Hina) - U Hrvatskom saboru od ovoga tjedna djelujenova stranka, Međimurski demokratski savez (MDS), koju će uzastupničkim klupama predstavljati bivši Librin zastupnik ŽeljkoPavlic, ujedno i predsjednik stranke.
ZAGREB,1. travnja(Hina) - U Hrvatskom saboru od ovoga tjedna djeluje nova stranka, Međimurski demokratski savez (MDS), koju će u zastupničkim klupama predstavljati bivši Librin zastupnik Željko Pavlic, ujedno i predsjednik stranke.

Pavlic je na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru izvijestio da je MDS prije dva dana upisan u Registar političkih stranaka, da trenutno ima oko 200 članova, uglavnom bivših članova Libre koji su se usprotivili ujedinjenju te stranke s HNS-om.

Kao glavne ciljeve MDS-a, primarno regionalne stranke, naveo je zalaganje za decentraliziranu Hrvatsku, očuvanje Međimurja kao zasebne regionalne jedinice, davanje većih ovlasti lokalnim jedinicama, uz preraspodjelu proračunskih sredstava u njihovu korist.

MDS se, dodao je Pavlic, zauzima za neposredan izbor župana, gradonačelnika i načelnika, a posebno će raditi na jačanju gospodarskih aktivnosti Međimurja te poboljšanju tamošnje obrazovne strukture.

Pavlic je rekao da će i dalje sudjelovati u radu saborskog Kluba IDS-a, te najavio blisku suradnju tih dviju regionalnih stranaka, posebno u procesu decentralizacije, pri čemu će se MDS, ističe, zalagati za stvaranje asocijacije hrvatskih regionalnih stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙