FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vidri premijera Hadžićeve komedije "Afera"

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Najnovije komediografsko ostvarenjeFadila Hadžića, "Afera", u režiji Roberta Raponje premijerno jeizvedena večeras na sceni Vidra satiričkog kazališta Kerempuh.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Najnovije komediografsko ostvarenje Fadila Hadžića, "Afera", u režiji Roberta Raponje premijerno je izvedena večeras na sceni Vidra satiričkog kazališta Kerempuh.

U svojih 57 do danas izvedenih komedija, Fadil Hadžić se bavio raznim temama, a ovo je prvi put da je motiv "afera".

U programskoj knjižici predstave Hadžić napominje kako komediografija uvijek operira motivima sa kojima živimo te da se priča ove komedije događa u nekom našem manjem gradu, i potpuno je izmišljena.

Izmišljeni grad u komediji "Afera" je Suhi Dol. Glavno je lice gradonačelnik - čovjek od politike ali i najveći zavodnik u gradu, pa ga u kuolarima zovu Kazanova iz Suhog Dola. Jedna od ostavljenih žena (njegova tajnica), povrijeđena u svojoj taštini, na rastanku mu priređuje aferu oko koje se zapliće klupko raznih intriga, iz čega će izaći na vidjelo sve ono što se do jučer skrivalo. Događanja potpiruju i mediji, izvještavajući o aferi i otkrivajući pikanterije o kojima se do jučer samo šaputalo, dok se sudionici nastoje što čišći izvući iz afere.

Scenografkinja predstave je Dinka Jeričević, kostimografkinja Nina Silobrčić, a autor glazbe Tomislav Babić.

U predstavi igraju Zlatko Ožbolt, Nina Erak-Svrtan/Anita Matić, Željko Konigsknecht, Mislav Ćalajda, Branka Trlin, Jadranka Elezović, Duško Gruborović, Elizabeta Kukić, Zoran Ćirić, Kostandinka Velkovska i Dobrila Dimitrijević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙