FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 29. ožujka

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 29. ožujka.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 29. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik makedonske vlade Vlado Bučkovski boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom. Dvojica premijera trebala bi nakon razgovora u Vladi RH dati izjave za medije (Banski dvori, 11,15 sati). Sanader i Bučkovski trebali bi posjetiti Hrvatsku gospodarsku komoru, gdje bi se trebali obratiti prisutnim hrvatskim gospodarstvenicima (HGK, 15,00 sati).

ZAGREB - Predsjednika makedonske vlade Vladu Bučkovskog, koji boravi u posjetu Hrvatskoj, primit će i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (Ured predsjednika, Pantovčak 241, 12,45 sati). Bučkovskog će primiti i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, 11,45 sati).

BUKUREŠT - Izaslanstvo hrvatskog ministarstva obrane na čelu s državnim tajnikom Matom Rabotegom putuje u utorak u Bukurešt na konferenciju ministara obrane Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP). Dvodnevna konferencija, koja se održava 30. i 31. ožujka, posvećena je vojnoj konverziji o čemu će se održati niz stručnih rasprava kao što su "Prezentacija osnovnih komponenti vojne konverzije u JI Europi" i "Regionalna suradnja u vojnoj konverziji u JI Europi".

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush govori o slobodi i demokraciji u svijetu.

IRAK - Šijitski muslimani slave svetkovinu Arbain koja označava 40. dan nakon mučeništva Muhamedova unuka Imama al Husayna. Strahuje se da bi svetkovina mogla postati središte daljnjeg sektaškog nasilja.

TRIPOLI - Libijski vrhovni sud odlučit će o prizivu pet bugarskih bolničarki i palestinskog liječnika koji su osuđeni na smrtnu kaznu jer su, prema presudi, zarazili AIDS-om 400 libijske djece.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Muštović

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Darko Vlahović

Večer: Srđan Baković

Tel: ++ 385 1 4808 645

Fax: ++ 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙