FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor zaključio današnje zasjedanje

ZAGREB,31. ožujka 2005(Hina) - Hrvatski sabor današnje je zasjedanjezaključio raspravom o SDP-ovu prijedlogu izmjena Zakona o sprječavanjusukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti.
ZAGREB,31. ožujka 2005(Hina) - Hrvatski sabor današnje je zasjedanje zaključio raspravom o SDP-ovu prijedlogu izmjena Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti.

SDP predlaže da se javne dužnosnike, koji podliježu Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, obveže da u prijavu o imovini, koju su dužni dostaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, unesu i podatke o načinu stjecanja pokretne i nepokretne imovine.

Ivo Josipović (SDP) istaknuo je da bi dužnosnici, osim nabrajanja imovine koju posjeduju, morali navesti i način na koji su je stekli, jer bi to, smatra, "okončalo jalove rasprave i međusobna optuživanja u Sabornici koja imaju negativan utjecaj na rad Sabora i same zastupnike".

"Iz Sabornice bi izbacili puno prljave vode koja se nepotrebno valja parlamentom", naglasio je.

Osim nekoliko SDP-ovaca, u raspravi je sudjelovao samo Klub HSS-a, čiji je predstavnik Zlatko Tomčić predložio da se Zakonom propišu sankcije za dužnosnike koji, uhvati li ih se u sukobu interesa, ne podnesu ostavku, kako je to predviđeno Zakonom.

Zastupnici su započeli, a sutra će nastaviti raspravu o HSP-ovu prijedlogu da se izmjenama Zakona o radu nedjelja proglasi neradnim danom, te jače zaštiti radnika koji prijavi korupciju i uznemiravanje na poslu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙