FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor završio današnje zasjedanje

ZAGREB,30. ožujka 2005.(Hina) - Hrvatski je sabor na samom krajudanašnjeg zasjedanja raspravio Vladin prijedlog izmjena i dopunaZakona o ribarstvu, koji bi trebao poboljšati kontrolu ribolova izaštitu pojedinih ribolovnih područja.
ZAGREB,30. ožujka 2005.(Hina) - Hrvatski je sabor na samom kraju današnjeg zasjedanja raspravio Vladin prijedlog izmjena i dopuna Zakona o ribarstvu, koji bi trebao poboljšati kontrolu ribolova i zaštitu pojedinih ribolovnih područja.

Oporbeni klubovi načelno su podržali namjeru da se poboljša zaštita ribljeg fonda, no smatraju da predlagatelj nije bio dovoljno socijalno osjetljiv, pogotovu u odredbama koje se odnose na mali, sportski i rekreacijski ribolov.

Mali je ribolov, naime, definiran kao izlov za vlastite potrebe, i to do pet kilograma ribe.

Za male ribare koji ulov pokušaju prodati zakonodavac je predvidio kaznu od 30 do 300 tisuća kuna, a može im se čak zaplijeniti i plovilo.

"Umjesto da zaštiti riblji fond od gospodarskog izlova, Vlada se neviđenom snagom obrušava na mali, sportski i rekreacijski ribolov, iako svi oni zajedno u 10 godina ne mogu izloviti ribe koliko jedna talijanska koća za godinu dana", ocijenio je Nenad Stazić (SDP).

Zbog brojnih nedorečenosti, oporba je zatražila da se o predloženom raspravlja u dva čitanja, a ne u hitnoj proceduri, kako predlaže Vlada.

HDZ, međutim, smatra da se prijedlog može usvojiti uz male preinake.

Rade Ivas (HDZ) Vladi je sugerirao da vlastitim amandmanima bolje definira razlike između maloga, sportskog i rekreacijskog ribarstva.

Ocijenio je da će predložene izmjene značajno poboljšati kontrolu ribolova.

Sabor će s radom nastaviti sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙