FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo nije riješilo "kamionski spor"

LJUBLJANA,31. ožujka 2005.(Hina) - Sastanak slovensko-hrvatskogpovjerenstva za cestovni promet nije u četvrtak donio rješenje tzv.kamionskog spora, pa će se o tome ponovno razgovarati.
LJUBLJANA,31. ožujka 2005.(Hina) - Sastanak slovensko-hrvatskog povjerenstva za cestovni promet nije u četvrtak donio rješenje tzv. kamionskog spora, pa će se o tome ponovno razgovarati.

Voditelji dviju izaslanstava, pomoćnik hrvatskog ministra prometa Igor Maly i državni tajnik u slovenskom ministarstvu Matjaž Vrčko, ocijenili su nakon dvodnevnih razgovora u Moravskim Toplicama da to pitanje u sadašnjem trenutku ne može biti riješeno, pa će se povjerenstvo ponovno sastati za nekoliko mjeseci.

Slovenska strana tako će i dalje provoditi mjere uvedene u siječnju po kojima hrvatski prijevoznici koji prevoze u države Europske unije praktično ne mogu vršiti utovar u Sloveniji. To se u Ljubljani tumači kao primjena europske carinske direktive.

Na snazi ostaju i mjere koje je nakon toga uvela hrvatska strana. Maly je nakon sastanka povjerenstva izjavio da je Hrvatska učinila isto što i Slovenija, primijenila je carinsku uredbu Europske unije, pa je prijevoz tereta moguć na osnovi CEMT dozvola iz Hrvatske u Sloveniju (koja je dio Europske unije) i obrnuto, dok prijevoz u treće države na osnovi bilateralnog sporazuma ostaje kakav je bio i do sada, ali će se to pokušati promijeniti na sljedećem sastanku.

Slovenski mediji navode da slovenski prijevoznici nisu zadovoljni rješenjem. Emil Pintar, predsjednik interesne udruge Transport, izjavio je da su mjere koje je Hrvatska uvela u veljači štetile slovenskim prijevoznicima i da su nezakonite. Slovenski prijevoznici uvjereni su da bi slovenska vlada morala oštrije odgovoriti na hrvatske mjere, javila je agencija STA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙