FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 12. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 12. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

DUBROVNIK - Sudionicima trodnevnog međunarodnog seminara "U susret euroatlantskim integracijama" koji je organizirala Parlamentarna skupština NATO-a u suradnji s Hrvatskim saborom, danas se obratio ministar obrane Republike Hrvatske Berislav Rončević. Istaknuo je da je vrijednost toga seminara što će se na njemu predstaviti Hrvatska kao čimbenik stabilnosti ovoga dijela Europe. "Hrvatski primjer ubrzanih reformi, postizanja potrebnih kriterija i za Europsku uniju i za NATO, može biti samo poticaj zemljama, našim susjedima", istaknuo je Berislav Rončević. Tijekom današnje rasprave je rečeno kako je Hrvatska u približavanju Sjevernoatlantskom savezu ostvarila veliki napredak, te da se pozivinica za NATO može očekivati iduće godine.

KNIN - Plakat s likom umirovljenog generala Ante Gotovine postavljen je danas u središtu Knina u Ulici 4. gardijske brigade, na montažnom objektu u kojem se nalazi kafić. Plakat su postavili članovi Inicijativnog odbora 37 udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Dalmacije koji su se, kako su kazali, danas u Kninu okupili na "saboru istine i mira". U priopćenju za medije upućuju "ozbiljno upozorenje hrvatskim vlastima i naročito svim inozemnim ucjenjivačima". Napominju da "nitko, osim Hrvata, nema pravo određivati kojim će pravcem ići Hrvatska, koga ćemo mi slaviti kao heroja, u kojem gradu ili naselju smije, a u kojem ne smije biti slika bilo kojeg generala, bojovnika ili običnog hrvatskog seljaka".

ZAGREB - U Muzeju Mimari večeras je, pod pokroviteljstvom zagrebačke Gradske skupštine, otvorena "Pasionska baština" na kojoj sudjeluju mnogobrojni umjetnici vezani uz glazbu, likovnu umjetnost i literaturu, čija su djela inspirirana mukom, smrti i Kristovim uskrsnućem. Otvarajući "Pasionsku baštinu", predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden rekla je kako te svečanosti iz godine u godinu pružaju obilje sadržaja u kojima umjetnici kroz različite žanrove iskazuju drevnost, slojevitost, mnogostruku vrijednost i suvremene oblike štovanja Uskrsa, najvećega kršćanskog blagdana.

OSIJEK - U sklopu ribolovnog natjecanja "Najulov Slavonije i Baranje 2004. godine", večeras je za najulov proglašen som težak 72 kilograma kojega je na Dravi prošle godine upecao Anđelko Tomašić. Ribolovno natjecanje i proglašenje rezultata organizirali su Športsko-ribolovni savez Osječko-baranjske županije i mjesečnik "Glas lova i ribolova". Kako je istaknuto, osječko-baranjski ribolovni savez najbrojniji je u Hrvatskoj i ima više od 8000 članova, a gospodare s oko 10.000 hektara ribolovnih voda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙