FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Tv-ekipa privedena zbog incidenta s policijom

PRIŠTINA,30. ožujka 2005(Hina) - Ekipa kosovske televizije privedenaje i zadržana u policijskoj postaji Vučitrnu jer se, prema izjavamapolicajaca, suprostavila zahtjevima ophodnje Kosovske policijskeslužbe (KPS) da skloni službeno vozilo RTK-a, koje je bilo nepravilnoparkirano.
PRIŠTINA,30. ožujka 2005(Hina) - Ekipa kosovske televizije privedena je i zadržana u policijskoj postaji Vučitrnu jer se, prema izjavama policajaca, suprostavila zahtjevima ophodnje Kosovske policijske službe (KPS) da skloni službeno vozilo RTK-a, koje je bilo nepravilno parkirano.

Prema riječima članova ekipe RTK-a, novinara Bexheta Begua , snimatelja Bardh Bekteshia i vozača Mehdi Havolia, nad Beguom je primijenjena fizička sila i on je, kako prenosi RTK, lakše ozlijeđen.

Glasnogovornik Kosovske policijske službe, Refki Morina izjavio je da je do incidenta došlo jer ekipa nije htjela udaljiti vozilo koje je bilo pogrešno parkirano, te je vrijeđala i napala pripadnike policije.

Članovi ekipe RTK-a će u pritvoru biti zadržani 72 sata, rekao je Morina, a protiv novinara Begua podnijeta je prijava nadležnom javnom tužitelju zbog ometanja službenih osoba u vršenju zadatka.

Na ovaj incident je reagirala sindikalna organizacija Radio Televizije Kosova i Udruga profesionalnih novinara Kosova, sa zahtjevom da se ekipa odmah pusti i da se poduzmu mjere protiv policajaca koji su sudjelovali u incidentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙