FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Kosovu mirno unatoč odlasku Haradinaja u den Haag

dodatne mjere sigurnosti nakonostavke premijera Ramusha Haradinaja zbog optužnice Haškog tribunala injegovog odlaska u den Haag.

Priština,9. ožujka 2005.(Hina) - Situacija na Kosovu je mirna i nije zabilježen nijedan incident, izjavili su u srijedu dužnosnici UNMIK-a i KFOR-a te dodali da su poduzete dodatne mjere sigurnosti nakon ostavke premijera Ramusha Haradinaja zbog optužnice Haškog tribunala i njegovog odlaska u den Haag.

Kosovska vlada je također na izvanrednoj sjednici u srijedu ocijenila da je situacija na Kosovu mirna i bez incidenata. Vlada je Misiji UN-a na Kosovu (UNMIK) ponudila jamstva da se Haradinaj brani sa slobode.

Kosovska vlada je zatražila da se odgodi sastanak s predstavnicima srbijanskih vlasti, koji se trebao održati u četvrtak u Beogradu, o pitanju nestalih osoba.

Do daljnjeg je odgođena i sjednica kosovske skupštine koja je u četvrtak trebala razmatrati prijedlog decentralizacije vlasti na Kosovu.

Jedino okupljanje građana u znak prosvjeda zbog optužnice protiv Haradinaja, održano je u srijedu u Dečanima na zapadu Kosova, u Haradinajevom rodnom kraju. Oko pet tisuća Albanaca mirno je prosvjedovalo , a skup je bio prijavljen policiji i protekao je bez incidenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙