FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington: Sirijsko povlačenje iz Libanona hitno

WASHINGTON, 30. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države ponovile suu srijedu da se sirijske snage moraju povući iz Libanona prije izborapredviđenih za svibanj, ističući kako je riječ o "hitnom" pitanju.
WASHINGTON, 30. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države ponovile su u srijedu da se sirijske snage moraju povući iz Libanona prije izbora predviđenih za svibanj, ističući kako je riječ o "hitnom" pitanju.

"Postoji konsenzus među članicama međunarodne zajednice i osobito u Vijeću sigurnosti da se poruči da to pitanje mora biti hitno riješeno kako bi Libanonci mogli imati prave izbore, bez stranog miješanja", rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Adam Ereli.

U međuvremenu, sirijska vojska nastavila je u srijedu, osmi dan zaredom, napuštati položaje u istočnoj libanonskoj dolini Beki.

Trinaest vojnih vozila napustilo je radarski položaj u Sarhinu, a evakuiraju se i položaji Anjar i Majdel Anjar. Prije zore napušten je i sirijski položaj Mraijatu, a libanonsko-sirijsku granicu prešao je konvoj od 33 sirijska vojna vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙