FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Onečišćenje u Brodotrogiru

SPLIT,30. ožujka 2005.(Hina) - U trogirskom brodogradilištu noćas jeoko 1,30 sati došlo do istjecanja manje količine tzv. "lakog goriva"iz spremnika talijanskog teretnog broda "Riviera Delconero" koji senalazi na remontu.
SPLIT,30. ožujka 2005.(Hina) - U trogirskom brodogradilištu noćas je oko 1,30 sati došlo do istjecanja manje količine tzv. "lakog goriva" iz spremnika talijanskog teretnog broda "Riviera Delconero" koji se nalazi na remontu.

Onečišćenje širine 1,5 i dužine 40 metara, odmah je sanirano i čišćenje je pri kraju, doznaje se u Brodotrogiru.

Kako je izvijestila Policijska uprava splitsko - dalmatinska onečišćenje između doka i talijanskog broda prvi su primjetili čuvari u Brodotrogiru i odmah o tome obavijestili kapetana i nadležne u Upravi škvera.

Kapetan broda utvrdio je kako je "lako gorivo", koje služi za čišćenje pogonskih dijelova stroja, u more dospjelo zbog grješke člana posade koji je nepažnjom otvorio pogrešan ventil. Riječ je o 32-ogodišnjem mazaču u strojarnici broda iz Splita.

Sanaciju su oko 4,30 sati započeli članovi posade talijanskog broda, a jutros su na mjesto događaja izašli i djelatnici tvrtke za sanaciju onečišćenja "Cian" iz Splita.

O događaju je obaviještena Lučka kapetanija te nadležne inspekcijske službe Ministarstva zaštite okoliša čiji će službenici utvrditi odgovornost i razmjere nastale štete, doznaje se u policiji.

Protiv odgovornih bit će podnesene odgovarajuće prijave.

Brodotrogir se nalazi na rtu koji zatvara zaljev Saldun na otoku Čiovu u kojemu je smješten velik broj turističkih objekata.

Iz Uprave Brodotrogira poručeno je kako su na vrijeme poduzete sve potrebne mjere kako bi se spriječile teže posljedice te da se zaštiti od onečišćenja pridaje velika važnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙