FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kupu iscurilo ulje, no voda nije ugrožena

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - U rijeku Kupu jutros je iz tvrtkeKontex iscurilo oko 200 litara ekstra lakog loživog ulja, no rijekanije ugrožena jer je onečišćenje zadržano unutar kanalizacijskogsustava na lokaciji, rekao je glavni državni vodopravni inspektorŽeljko Makvić.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - U rijeku Kupu jutros je iz tvrtke Kontex iscurilo oko 200 litara ekstra lakog loživog ulja, no rijeka nije ugrožena jer je onečišćenje zadržano unutar kanalizacijskog sustava na lokaciji, rekao je glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić.

Jutros je o onečišćenju Državnom centru 112 nešto prije 7 sati javio jedan Karlovčan, a tvrtka Kontex je sama izvijestila Hrvatske vode da je ulje iscurilo prilikom pretovara u kanalizaciju.

Sanacija je u tijeku a obavlja je tvrtka Medved-Cink.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić je, u telefonskoj izjavi Hini, izrazio zadovoljstvo postupkom direktora Kontexa koji je sam javio o onečišćenju.

Nakon dojave, policijskim očevidom konstatirano je da se radi o masnoj mrlji širokoj 5 metara i dugačkoj više od 100 metara.

Kao uvijek u takvim slučajevima, proglašen je prvi stupanj ugroženosti vode, rekao je Makvić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙