FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka tvrtka otkrila ključni gen duhana povezan s nikotinom

SAD-znanostAmerička tvrtka otkrila ključni gen duhana povezan s nikotinomCHICAGOCHICAGO29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američka tvrtka U.S.Smokeless Tobacco Co. u ponedjeljak je izvijestila kako su njeziniznanstvenici otkrili gen duhana važan za stvaranje enzima povezanog snikotinom, a to bi otkriće moglo dovesti do proizvodnje duhana smanjom razinom te opasne supstance koja uzrokuje razne vrstekarcinoma.
CHICAGOCHICAGO29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američka tvrtka U.S. Smokeless Tobacco Co. u ponedjeljak je izvijestila kako su njezini znanstvenici otkrili gen duhana važan za stvaranje enzima povezanog s nikotinom, a to bi otkriće moglo dovesti do proizvodnje duhana s manjom razinom te opasne supstance koja uzrokuje razne vrste karcinoma.

Glasnogovornik tvrtke izjavio je kako se nada da će imati priliku svoje otkriće u najskorijoj budućnosti prezentirati američkoj i međunarodnoj javnosti. Gen nosi kod za stvaranje enzima koji se zove demetilaza nikotina, a olakšava pretvaranje nikotina u nornikotin, koji kod životinja podvrgnutih pokusima uzrokuje rak.

"Otkriće bi moglo dovesti do proizvodnje duhana s manjom razinom opasne supstance", rekao je zamjenik predsjednika tvrtke U.S. Smokeless Tobacco Co. Robert Lawrence.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙