FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Queen kreće na prvu turneju od smrti Freddieja Mercuryja

LONDON, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Dvojica članova poznatebritanske rock-grupe Queen odlučila su, s ostatkom ekipe koja pratigrupu, krenuti na prvu turneju nakon smrti njihova pjevača FreddiejaMercuryja koji je preminuo 1991., nadajući se da će kvalitetompoznatih pjesama obožavateljima uspjeti nadoknaditi nedostatakkarizmatičnog frontmana.
LONDON, 29. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Dvojica članova poznate britanske rock-grupe Queen odlučila su, s ostatkom ekipe koja prati grupu, krenuti na prvu turneju nakon smrti njihova pjevača Freddieja Mercuryja koji je preminuo 1991., nadajući se da će kvalitetom poznatih pjesama obožavateljima uspjeti nadoknaditi nedostatak karizmatičnog frontmana.

Čini se da su u tomu i uspjeli, jer je u dvorani Brixton Academy u južnom Londonu u ponedjeljak navečer oko 4.700 obožavatelja skandiralo gitaristu Biranu Mayu, bubnjaru Rogeru Tayloru i ostalim članovima benda kada su izvodili klasike poput "I Want to Break Free", "Fat Bottomed Girls" i "We Are the Cahmpions". Bas gitarist John Deacon odlučio je ne pridružiti se grupi koja planira održati europsku, a zatim i svjetsku turneju.

Jedan od fanova benda Phil Stanyer je, čekajući da se zastor u dvorani podigne kazao: "Sigurno bi bilo bolje da je ovdje i Freddie, ali glazba je ono što nas je večeras privuklo ovdje."

Queen je jedna od najuspješnijih britanskih grupa s prodanih više do 150 milijuna ploča diljem svijeta od ranih 70-tih. Nakon Mercuryjeve smrti 1991. grupa je nastavila raditi, izdajući kompilacije i novu glazbu. Nakon nastupa u Londonu Queen će nastupiti u još 32 grada u Velikoj Britaniji i Europi, a menadžment će odlučiti o daljnjim nastupima grupe u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙