FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanka želi postati prva žena koja će sama stići na Sjeverni pol

LONDON , 12. ožujka 2005. (Hina/AFP) - 40-godišnja Britanka, majkačetvero djece, Ann Daniels u subotu ujutro krenula je iz Sibira premaSjevernom polu, nadajući se da će postati prva žena koja će onamouspjeti stići sama, izvijestile su agencije.
LONDON , 12. ožujka 2005. (Hina/AFP) - 40-godišnja Britanka, majka četvero djece, Ann Daniels u subotu ujutro krenula je iz Sibira prema Sjevernom polu, nadajući se da će postati prva žena koja će onamo uspjeti stići sama, izvijestile su agencije.

Daniels je s rta Arktičevski na krajnjem sjeveru Sibira krenula jutros u 7,30 po lokalnom vremenu. Njezino putovanje trebalo bi trajati 60 dana. Novinarima je prije polaska rekla kako je u naprtnjači, među ostalim ponijela i revolver velikog kalibra u slučaju susreta s velikim bijelim medvjedom.

Sa sobom je ponijela najnužnije stvari, a ostala prtljaga čija ukupna težina iznosi 125 kg, povremeno će joj biti izbacivana iz helikoptera na njezinu putu prema odredištu.

Ann Daniels se tijekom priprema za ovaj pothvat udebljala 20 kg. Na njezin će povratak nestrpljivo čekati njen sadašnji životni partner 35-godišnji Tom O'Connor, njihova jednogodišnja kćerka Sarah, te trojci iz prethodnog braka Lucy, Joseph i Rachel.

Prije Danielsove isti je pothvat prošle godine pokušala Francuskinja Dominick Arduin, no njezin je put završio tragično. Zahvatila ju je oluja, zbog koje je popucao led te se utopila.

Do sada su na Sjeverni pol "u solo varijanti" stigla samo dvojica muškaraca, Norvežanin Borge Ousland koji je krenuo iz Rusije, početkom 90-tih i Britanac Pen Hadow, koji je krenuo iz Kanade 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙