FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospina trava učinkovit antidepresiv

LONDON, 7. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Biljka gospina trava jednako jeučinkovita u liječenju depresije kao i dobro poznati antidepresivparoxetin, ustanovili su njemački znanstvenici čiji su zaključciobjavljeni u britanskom časopisu British Medical Journal.
LONDON, 7. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Biljka gospina trava jednako je učinkovita u liječenju depresije kao i dobro poznati antidepresiv paroxetin, ustanovili su njemački znanstvenici čiji su zaključci objavljeni u britanskom časopisu British Medical Journal.

"Rezultati naših istraživanja upućuju na korištenje gospine trave kao alternative standardnim antidepresivima u slučajevima umjerene do jake depresije, posebice stoga jer se dobro podnosi", izjavio je Meinhard Kieser, koautor studije o toj ljekovitoj biljci.

Istraživanje je provedeno na pacijentima od 18 do 70 godina tijekom šest tjedana. Polovica ih je koristila gospinu travu, a druga polovica paroxetin. U skupini koja je koristila gospinu travu simptomi depresije su bili u padu kod 61 od 122 pacijenta. U skupini koja je redovito koristila paroxetin, poboljšanje je zabilježeno kod 43 od 122 pacijenta.

Osim što se pokazala učinkovitijom, pacijenti koji su liječeni gospinom travom patili su od manjeg broja popratnih pojava od pacijenata koji su bili izloženi paroxetinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙