FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve više austrijskih tvrtki i osoba odlazi u stečaj

BEČ, 29. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Sve više tvrtki i fizičkih osoba uAustriji odlazi u stečaj zbog oslabljenog gospodarstva i napregnutesituacije na tržištu rada, tvrde austrijski stručnjaci.
BEČ, 29. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Sve više tvrtki i fizičkih osoba u Austriji odlazi u stečaj zbog oslabljenog gospodarstva i napregnute situacije na tržištu rada, tvrde austrijski stručnjaci.

U prvom tromjesečju 2005. dnevno je bankrotiralo više od 20 tvrtki, priopćio je Creditreform Oesterreich, austrijska podružnica najveće europske organizacije za zaštitu vjerovnika Creditreform.

Statistika za prvo tromjesečje pretkazuje da će cijela 2005. biti loša. U usporedbi s prvim tromjesečjem 2004. bankrotiralo je 7,7 posto više tvrtki i osoba. Ove je godine dosad zabilježeno 3.200 bankrota, među kojima 1.600 tvrtki.

Zabilježen je i 12-postotni porast stečajeva fizičkih osoba, kaže se u priopćenju. Uz gospodarsku situaciju i nezaposlenost, tome su uzrok računi za mobilne telefone i šoping putem mobilnih telefona.

Creditrefrom Osterreich kaže da su moderan svijet "koji voli provode" i potrošačko društvo uzeli danak, stvorivši ovisništvo o šopingu i mentalitet "kupi sada - plati kasnije". Pored toga, mladi ljudi zapali su u kronične dugove preko svojih mobilnih telefona.

U sektoru poduzeća na 1. su mjestu po broju objavljenih stečajeva informacijske i konzalting usluge, njih 410 u ovoj godini, a slijede tvrtke koje trguju robom, 353. Sektor graditeljstva, koji je u prošlosti često predvodio po broju stečajeva, na 4. je mjestu sa 167 proglašenih stečajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙