FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačkim poduzetnicima svake godine sve bolje

BRATISLAVA, 29. ožujka 2005. (Hina/TASR) - Najstabilnije slovačkekompanije angažirane su u industriji stakla, keramike, kovina,kemikalija, prerade nafte, transportu i komunikacijama, objavile suslovačke dnevne novine Narodna Obroda.
BRATISLAVA, 29. ožujka 2005. (Hina/TASR) - Najstabilnije slovačke kompanije angažirane su u industriji stakla, keramike, kovina, kemikalija, prerade nafte, transportu i komunikacijama, objavile su slovačke dnevne novine Narodna Obroda.

Tvrtke CRA Rating Agency i ISI Emerging Markets rangirale su ulagačku atraktivnost 650 poduzeća. Njihovi nalazi pokazuju da je u usporedbi s krajem 1990-tih poslovanje kompanija poboljšano u području pokrivanja troškova i morala plaćanja.

"U usporedbi s 1997. godinom, 1998. i 1999. bile su razdoblje kada se slovačka poduzetnička klima pogoršala na području profitabilnosti, strukture kapitala, pokrivanja financijskih troškova i morala plaćanja među poslovnim partnerima", kazao je analitičar CRA Vladislav Hrach. I u slovačkim kompanijama slažu se da kasne 90-te nisu bile dobro razdoblje.

No, u 2000. poduzeća su postigla stabilnost zabilježenu 1997. i sada se stvari okreću na bolje, piše taj list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙