FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskrsni doručak u Šibeniku i Vodicama

VODICE/ŠIBENIK, 28. ožujka 2005. (Hina) - Turističke zajednice Vodica iŠibenika organizirale su danas uskrsni doručak za građane i prveturiste kojih na šibenskoj rivijeri, u hotelima "Solaris" te uPrimoštenu i Vodicama, za ove uskrsne blagdane ima oko 3000.
VODICE/ŠIBENIK, 28. ožujka 2005. (Hina) - Turističke zajednice Vodica i Šibenika organizirale su danas uskrsni doručak za građane i prve turiste kojih na šibenskoj rivijeri, u hotelima "Solaris" te u Primoštenu i Vodicama, za ove uskrsne blagdane ima oko 3000.

U Šibeniku su bogat blagdanski stol na Trgu Pavla Šubića I. na šibenskoj rivi postavili članovi Ceha ugostitelja šibenske Obrtničke komore, koji su poslužili tradicijska uskrsna, ali i druga jela dalmatinske kuhinje. Program su obogatili nastupi klapa i Šibenske narodne glazbe, koja je s mažoretkinjama obišla središte grada.

Iz obližnjeg hotelskog naselja "Solaris" na doručak u Šibenik autobusima su prevezeni prvi ovosezonski gosti.

Vodice su svoj tradicionalni uskrsni doručak ove godine organizirale u znaku obilježavanja 50. godišnjice turizma u tom gradu. Bogat program predvodila su kulturno-umjetnička društva, a prikazan je stari vodički uskrsni običaj pripremanja "karitule", peciva u obliku pletenice s upletenim jajem.

Na smotri "žudija", čuvara Kristova groba, u mjesnoj župnoj crkvi Svetog Križa sudjelovalo je deset skupina koje održavaju tradiciju "padanja žudija". Skupine od po 12 momaka, odjevenih u odore rimskih vojnika, predvodi trinaesti član tzv. "juda", a "žudije" u prikazu čuvanja Kristova groba padaju u trenutku Isusova uskrsnuća.

Turistička je zajednica Vodičanima i njihovim gostima podijelila tisuću sadnica cvijeća, a komunalno poduzeće nagradilo je vlasnike najljepše uređenih okućnica i balkona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙