FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović raspravljala u UN-u o trgovini ljudima

ZAGREB/ŽENEVA, 15. ožujka 2005. (Hina) - Siromaštvo, neravnopravnostspolova i nepoštivanje ljudskih prava temeljni su uzroci trgovineljudima čije su žrtve uglavnom žene i djeca, zaključile su ministricevanjskih poslova okupljene u Ženevi i pozvale vlade da programe borbeprotiv trgovine ljudima temelje na toj činjenici.
ZAGREB/ŽENEVA, 15. ožujka 2005. (Hina) - Siromaštvo, neravnopravnost spolova i nepoštivanje ljudskih prava temeljni su uzroci trgovine ljudima čije su žrtve uglavnom žene i djeca, zaključile su ministrice vanjskih poslova okupljene u Ženevi i pozvale vlade da programe borbe protiv trgovine ljudima temelje na toj činjenici.

Zaključak je to ministrica vanjskih poslova, među kojima i hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, okupljenih u ponedjeljak na radnoj večeri u Ženevi na marginama 61. zasjedanja UN Komisije za ljudska prava.

Sve su države obvezne provoditi adekvatne mjere kako bi spriječile trgovinu ljudima, kaznile počinitelje i pomogle žrtvama, a ne provode li te aktivnosti ugrožavaju temeljna ljudska prava žrtvama trgovine, zaključile su sudionice a priopćila u utorak stalna misija RH pri UN-u u Ženevi.

U provedbi tih zadaća nadasve je važna međunarodna, regionalna i subregionalna suradnja svih država, što znači tranzitnih kao i država krajnjeg odredišta ili onih iz kojih žrtve dolaze, zaključeno je.

Grabar Kitarović je sugovornice izvijestila da je Hrvatska donijela Nacionalni program za suzbijanje trgovine ljudima za razdoblje 2005-2008. Također je izvijestila o ratifikaciji Konvencije o transnacionalnom organiziranom kriminalu, o kampanji koja je u RH pokrenuta protiv trgovine ljudima, te procesuiranju počiniteljima trgovine ljudima i procesu pomaganja žrtvama.

Idući sastanak ministrica vanjskih poslova i drugih visokih dužnosnica održat će se na jesen u New Yorku, u vrijeme zasjedanja Opće skupštine UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙