FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM: Zabrinutost za Papino zdravlje

RIM: Zabrinutost za Papino zdravljeRIM, 28. ožujka 2005. (Hina) - U Rimu vlada velika zabrinutost zbogzdravstvenog stanja Ivana Pavla II. koji danas, na Uskršnjiponedjeljak, nije održao angelus, javljaju talijanski mediji.
RIM, 28. ožujka 2005. (Hina) - U Rimu vlada velika zabrinutost zbog zdravstvenog stanja Ivana Pavla II. koji danas, na Uskršnji ponedjeljak, nije održao angelus, javljaju talijanski mediji.

Više tisuća vjernika čekalo je danas na Trgu svetog Petra ponovno pojavljivanje Pape na prozoru. Liječnici su Ivanu Pavlu II. preporučili potpuni odmor i otkazan je angelus na Uskršnji ponedjeljak, prvi puta u 26 godina pontifikata.

"Nakon pojavljivanja Ivana Pavla II. na prozoru na Uskrs, koji je bio umoran, u patnji i ganut, raste zabrinutost za Papino zdravlje", pišu danas talijanske agencije. Papa je bio po drugi puta u veljači ove godine smješten u bolnicu Gemelli zbog respiratorne krize i 24. veljače mu je načinjena traheotomija. Papa je iz bolnice izašao 13. ožujka i od tada u javnosti nije izgovorio ni riječ.

Očekivalo se da će na Uskrs izgovoriti makar kratki blagoslov Urbi et Orbi (Gradu i Svijetu) na latinskome jeziku, ali u tom pokušaju nije uspio.

Talijanske agencije iznose dvije pretpostavke kao razloge zbog kojih Papa nije mogao govoriti. Prvo, zbog mogućeg pogoršanja zdravstvenog stanja odnosno napredovanje Parkinsonove bolesti i drugo - zbog stresa jer nije bio siguran hoće li moći govoriti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙