FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pozdravio vjernike s prozora bolnice Gemelli

RIM, 13. ožujka 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. danas je slabimglasom pozdravio prisutne s prozora bolnice Gemelli, dok se porukomkoja je pročitana tijekom angelusa, zahvalio svim novinarima kojiprate njegov boravak u bolnici Gemelli u koju je primljen 24. veljačezbog respiratorne krize.
RIM, 13. ožujka 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. danas je slabim glasom pozdravio prisutne s prozora bolnice Gemelli, dok se porukom koja je pročitana tijekom angelusa, zahvalio svim novinarima koji prate njegov boravak u bolnici Gemelli u koju je primljen 24. veljače zbog respiratorne krize.

Kao i prošle nedjelje, Papine riječi na Trgu svetog Petra pročitao je zamjenik državnog tajnika monsinjor Leonardo Sandri, dok je Ivan Pavao II. preko malog ekrana u svome apartmanu u bolnici pratio što se događa ispred bazilike svetog Petra. Uz Papu su bili državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano, te liječnička ekipa.

Kad je Sandri pročitao poruku i molitvu, na prozoru na 10. katu bolnice Gemelli pojavio se Papa i hrapavim glasom, preko mikrofona i iza zatvorenog prozora, izgovorio: "Hvala na posjetu", te je sve pozdravio i zaželio "svima dobru nedjelju i dobar tjedan".

Sandri je pročitao kako je Papa primijetio posao koji su tijekom njegova boravka u bolnici Gemelli obavili brojni novinari. Ivan Pavao II. zahvalio se novinarima i kazao kako "zahvaljujući njihovu radu vjernici u cijelome svijetu mogu osjetiti" Papinu blizinu i pratiti ga s ljubavlju i molitvom.

"Jako je važna uloga medija u naše doba globalne komunikacije. Velika je odgovornost svih koji djeluju na tome polju, koji uvijek trebaju davati informacije na vrijeme, uz štovanje dostojanstva ljudske osobe", poručio je Papa, te je podsjetio kako je "moguće hraniti vlastiti duh i preko radija, televizije i interneta. Zahvalan sam onima koji se posvećuju tim novim oblicima evangelizacije valorizirajući sredstva masovnog komuniciranja".

Papa se nada da će na Cvjetnicu biti mnogo mladih na misi na Trgu svetog Petra koja usmjeruje prema Međunarodnom danu mladeži koji će se održati ovoga ljeta u Koelnu, u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙