FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija napustila posljednje položaje protuzračne obrane u Libanonu

BEJRUT, 27. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sirijske postrojbe napustilesu u nedjelju posljednje položaje protuzračne obrane u Libanonu ivratile se kući, doznaje se iz sigurnosnih izvora.
BEJRUT, 27. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sirijske postrojbe napustile su u nedjelju posljednje položaje protuzračne obrane u Libanonu i vratile se kući, doznaje se iz sigurnosnih izvora.

Suočena s velikim međunarodnim pritiskom i prosvjedima u Libanonu, Sirija je obećala povući svo vojno osoblje, obavještajne agente i opremu razmještene u Libanonu početkom građanskog rata u toj zemlji koji je trajao od 1975. do 1990. godine.

Damask je dovršio prvu fazu povlačenja, povukavši snage u istočnu dolinu Bekaa te potpunim povlačenjem više od trećine od 14.000 vojnika koliko ih je imao u Libanonu.

Početkom tjedna povučene su postrojbe iz desetaka položaja u Beki. U nedjelju su pak evakuirana dva najveća i posljednja položaja protuzračne obrane, kazali su izvori.

Sirijsko-libanonski vojni odbor sastat će se početkom travnja kako bi dogovorio rokove za povlačenje preostalih snaga.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan rekao je kako očekuje da Sirija dovrši povlačenje prije libanonskih općih izvora u svibnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙