FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 26. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 26. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Zagrebu Island 4:0 (1:0) u dvoboju osme skupine kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Utakmica je igrana pred 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir, a sudio je Jerome Damon iz Južne Afrike. Pogotke su postigli Niko Kovač (39, 76), Šimunić (71) i Pršo (90). Ovom pobjedom Hrvatska se probila na drugo mjesto u skupini sa 10 bodova. Na prvom mjestu je Švedska sa 12 bodova, no "vatreni" imaju utakmicu manje. Bugarska je treća sa sedam bodova, a zatim slijede Mađarska (6), Island 81) i Malta (1).

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar nije krio zadovoljstvo poslije uvjerljive pobjede nad Islandom. "Utakmica je u početku posebno u prvom dijelu prvog poluvremena bila teška, jer nam Islanđani plitkom igrom nisu dozvolili da razvijemo našu igru. Ipak, i u tom dijelu imali smo tri prigode i pogodili vratnicu. Naša upornost i htijenje urodili su plodom, dobrim pogotkom kapetana Nike Kovača," kazao je hrvatski izbornik te dodao. "U drugom dijelu smo dolazili u situacije da postignemo golove, i to smo uspjeli iz prekida jer imamo igrače koji su u stanju riješiti takve situacije. Čestitam igračima na zalaganju i htijenju, koje je rezultiralo uvjerljivom pobjedom, a gosti nisu bili u mogućnosti ugroziti naš gol.

MUNCHEN - Premda je Bayern Munchen još uvijek u igri za naslov pobjednika Lige prvaka, te prvo mjesto u njemačkom prvenstvu i Kupu, trener bavarske momčadi, Felix Magath nezadovoljan je što u klubu još uvijek osjeća nepovjerenje. "U klubu me još uvijek nisu svi prihvatili. Osjećam lagani otpor. Premda smo u igri za tri trofeja ne vjeruju mi 100 posto," kazao je Magath. Bivši trener Stuttgarta zamijenio je na Bayernovoj klupi Ottmara Hitzfelda i već u prvoj sezoni došao u priliku osvojiti tri naslova. "Teško je očekivati kako ćemo osvojiti sva tri, no još uvijek smo u igri," dodao je Magath. Bayern se plasirao u polufinale nacionalnog Kupa, u Bundesligi je prvi, a četvrtfinalu Lige prvaka će igrati protiv londonskog Chelsea.

LAŠKO - U susretu 27. kola košarkaške Goodyear lige Zadar je u Laškom pobijedio Pivovarnu Laško 83:73 (20:20, 23:17, 26:23, 14:13) i tako upisao 17 pobjedu u ovom natjecanju. Zadrani su trijumfom u Laškom prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Najefikasniji u redovima Zadra bili su Banić (23), Vladović (22), Štemberger (9) i Lalić (9), dok su domaćine predvodili Joksimović (16), Jevdžič (15) i Troha (13).

SOFIJA - Nogometna reprezentacija Švedske pobijedila je u Sofiji pred 40.000 gledatelja reprezentaciju Bugarske 3:0 i tako potvrdila prvo mjesto u skupini 8 kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Strijelci za švedsku vrstu bili su Fredrik Ljungberg (17, 90+3-11m) i Erik Edman (75). Bugarska je od 59. minute igrala bez isključenog Georgi Markova. Švedska je u pet susreta upisala četiri pobjede, te jedan poraz i to od Hrvatske i vodi na ljestvici sa 12 bodova. Na drugom mjestu je Hrvatska (10), a treća je Bugarska sa 7 bodova.

MANCHESTER - Nogometna reprezentacije Engleske pobijedila je u Manchesteru pred 65.000 gledatelja Sjevernu Irsku 4:0 u dvoboju šeste skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Premda su gosti uspjeli prvo poluvrijeme sačuvati mrežu, "Gordi Albion" je prvih devet minuta drugog poluvremena postigao tri pogotka, te tako razriješiti pitanje pobjednika. Strijelci za englesku vrstu bili su Joe Cole (47), Michael Owen (52), Chris Baird (54-autogol) i Frank Lampard (62).

BARCELONA - Amerikanac Scott Speed oduševio je čelnike momčadi formule 1, Red Bull Racing na testiranju u Barceloni. Speed je ostvario prvi rezultat u konkurenciji vozača Red Bulla i Williamsa, koji su trenirali na stazi pored katalonske prijestolnice. "Oduševila me snaga i brzina bolida. Nikada se nisam vozio u tako brzom stroju," kazao je 22-godišnji Speed. Amerikanac će ove sezone nastupiti u seriji GP2, koja je nasljednica formule 3.000, a možda uskoro dobije i priliku u formuli 1.

SOLUN - Odbojkaši francuskog Tours VB prvi su finalisti završnog turnira Lige prvaka, što se održava u Solunu. Tours VB je u polufinalnom ogledu pobijedio njemački VfB Friedrichshafen 3:0 (25:18, 25:21, 25:19). U drugom polufinalnom susretu sastaju se domaćin Iraklis i ruski Lokomotiv Belgorod.

BUKUREŠT - Bivši izbornik nogometne reprezentacije Rumunjske, Anghel Iordanescu potpisao je jednogodišnji ugovor s suadijskim klubom Al Ittihadom. Rumunjski stručnjak ovim će ugovorom zaraditi milijun dolara. Iordanescu je dva puta bio izbornik rumunjske reprezentacije, a od 2000. do 2001. godine vodio je Al Aain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

SYDNEY - U prijateljskoj nogometnoj utakmici Australija je na Olimpijskom stadionu u Sydneyu pred 30.000 gledatelja pobijedila Irak 2:1. Strijelci za Australiju bili su Marco Bresciano (23) i Ahmad Elrich (73), a pogodak za Irak postigao je Mohammad Nassir (12).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙