FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danas najveći vodni val Dunava kod Batine

objekti su sigurni, doznaje se uHrvatskim vodama u Osijeku
Batina/Osijek,26. ožujka 2005.(HIna) - Na Dunavu kod Batine jutros je prošao najviši vodeni val, te je u 9 sati vodostaj iznosio plus 553 centimetara, no svi nasipi i vodni objekti su sigurni, doznaje se u Hrvatskim vodama u Osijeku

Rukovoditelj obrane od poplave Osječko-baranjske županije, Ivica Nađ, procjenjuje da su problemi mogući jedino u vikend naselju Zeleni otok kod Batine, gdje bi, zbog niže konfiguracije tla, voda mogla poplaviti niže prostorije.

Dodao je kako je vodostaj Dunava kod Batine u 10 sati iznosio plus 552, te da se već sutra očekuje pad vodostaja za desetak centimetara.

Na snazi su redovite mjere obrane od poplave, a može se očekivati da se one ukinu do kraja mjeseca, kazao je Nađ.

Takođe je istaknuo kako je visok vodostaj Dunava uobičajen za ovo doba godine, te da je voda poplavila i dio Kopačkog rita, što je također uobičajeno.

Upravitelj Šumarije Tikveš, Darko Cvijić rekao je za Hinu da su tikveške šume na većem dijelu poplavljene, potvrdivši da to "nije ništa neobično za ovaj dio godine".

Djelatnici Hrvatskih šuma koji gospodare tikveškim lovištem, pojačano hrane i skrbe za divljač koja je prešla na drugu stranu nasipa.

Vodostaj Drave kod Osijeka danas je također najviši - i jutros u 9 sati iznosio je plus 216 centimetara.

Na snazi su pripremne mjere obrane od poplave, no - kako ističe rukovoditelj obrane od poplave Osječko-baranjske županije - nema opasnosti od poplave, osim što se dio vode izlio kod Željezničkog mosta u Podravlju.

Također se već za nekoliko dana očekuje stagnacija vodostaja rijeke Drave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙