FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dunavski regionalni projekt i za Podunavlje

STUBIČKE TOPLICE, 18. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko Podunavlje imaveliku šansu da kroz Dunavski regionalni projekt koji provodiRegionalni centar za zaštitu prirode i okoliša srednje i istočneEurope (REC) sa sjedištem u Budimpešti ostvari napredak u zaštitidunavskog slijeva i vodnog okoliša, izjavila je danas u StubičkimToplicama Dalija Matijević iz Ureda REC-a u Zagrebu.
STUBIČKE TOPLICE, 18. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko Podunavlje ima veliku šansu da kroz Dunavski regionalni projekt koji provodi Regionalni centar za zaštitu prirode i okoliša srednje i istočne Europe (REC) sa sjedištem u Budimpešti ostvari napredak u zaštiti dunavskog slijeva i vodnog okoliša, izjavila je danas u Stubičkim Toplicama Dalija Matijević iz Ureda REC-a u Zagrebu.

U Stubičkim Toplicama danas završava dvodnevni skup "Unapređivanje pristupa informacijama i sudjelovanje javnosti u procesu odlučivanja o okolišu". Dunavski regionalni projekt, kojim je obuhvaćeno pet europskih zemalja, financira Američka organizacija za zaštitu prirode. Projekt je u drugoj fazi koja obuhvaća pripremu i edukaciju za izbor projekata koji će se zatim financirati. Na skupu sudjeluju predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša, nevladine okolišne udruge te predstavnici medija.

Ravnateljica Agencije za zaštitu okoliša Savka Kučar Dragičević istaknula je kako je cilj Agencije prikupljanje svih informacija i stvaranje kvalitetne baze podataka koje trenutačno u Hrvatskoj nema.

Kao problem na skupu je istaknut nedostatak kvalitetno obrazovanih novinara koji bi istraživački i argumentirano pratili tzv. okolišnu problematiku.

Od predstojećih aktivnosti izdvojene su one koje uključuju lokalno stanovništvo u odlučivanje i omogućuju mu pravo na informaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙