FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Mesić i Drnovšek zatražili susret s Ciampijem

RIM, 25. ožujka 2005. (Hina/AR) - Talijanski list Corriere della Sera upetak izvješćuje o slovensko-hrvatskom susretu na vrhu u Bizeljskom tepiše da su Stipe Mesić i Janez Drnovšek "javno objavili da suzatražili susret s predsjednikom talijanske republike Carlom AzegliomCiampijem, kako bi se zatvorila otvorena pitanja iz Drugog svjetskograta, uključujući i bolno pitanje fojbi".
RIM, 25. ožujka 2005. (Hina/AR) - Talijanski list Corriere della Sera u petak izvješćuje o slovensko-hrvatskom susretu na vrhu u Bizeljskom te piše da su Stipe Mesić i Janez Drnovšek "javno objavili da su zatražili susret s predsjednikom talijanske republike Carlom Azegliom Ciampijem, kako bi se zatvorila otvorena pitanja iz Drugog svjetskog rata, uključujući i bolno pitanje fojbi".

Odnosi između tri zemlje bili su "uzdrmani u veljači kada je prikazan tv-film o fojbama 'Srce u jami'", za koji su predsjednici Slovenije i Hrvatske kazali kako se nije pridržavao povijesnih činjenica, napominje se u vijesti. "Ne možemo zaboraviti događaje iz Drugog svjetskog rata, ali nije pravedno da postoji sjećanje samo na žrtve s jedne strane", citira talijanski list hrvatskog predsjednika Mesića.

List izvješćuje da su Mesić i Drnovšek na tiskovnoj konferenciji objasnili kako ne žele požurivati s datumom susreta s talijanskim predsjednikom, već će "čekati zrelu klimu za susret".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙