FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana zabrinut zbog proširenja izraelskih naselja

BRUXELLES, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU-a zavanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izrazio je "zabrinutost"zbog planova o proširenju izraelskih naselja na Zapadnoj obali tepozvao Izrael da zamrzne planove o daljnjem židovskom naseljavanju napalestinskim područjima, objavljeno je u petak u Bruxellesu.
BRUXELLES, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izrazio je "zabrinutost" zbog planova o proširenju izraelskih naselja na Zapadnoj obali te pozvao Izrael da zamrzne planove o daljnjem židovskom naseljavanju na palestinskim područjima, objavljeno je u petak u Bruxellesu.

Izraelska odluka da dodijeli nove dozvole za izgradnju stanova u naselju Maale Adumim, istočno od Jeruzalema, "suprotna je angažmanu stranka da ne poduzimaju bilo kakve unilateralne mjere koje bi mogle utjecati na konačno rješenje" izraelsko-palestinskog sukoba, kazao je Solana u objavljenom priopćenju.

"Europska unija očekuje od izraelske vlada da se ponaša sukladno svojim obvezama, prema mirovnim smjernicama, a to znači i zamrzavanje naseljavanja", istaknuo je.

Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz u nedjelju je odobrio izgradnju više od 3.500 dodatnih stanova u Maale Adumim.

Usprkos pozivima SAD da se zaustavi kolonizacija, izraelski premijer Ariel Sharon isključio je mogućnost zamrzavanja izgradnje novih židovskih naselja na palestinskim područjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙