FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAEA: Iznimno je važno i nužno što prije ojačati nuklearnu sigurnost

LONDON, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - "Iznimno je važno i nužno čimprije" ojačati nuklearnu sigurnost u svijetu, ne čekajući "presudandogađaj" poput napada na nuklearno postrojenje ili poput radioaktivnebombe, upozorio je u srijedu u Londonu Mohamed ElBaradei, direktorIAEA-e.
LONDON, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - "Iznimno je važno i nužno čim prije" ojačati nuklearnu sigurnost u svijetu, ne čekajući "presudan događaj" poput napada na nuklearno postrojenje ili poput radioaktivne bombe, upozorio je u srijedu u Londonu Mohamed ElBaradei, direktor IAEA-e.

Samo usklađivanjem napora međunarodne zajednice može se spriječiti "strašna" mogućnost nuklearnog napada, kazao je direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Napadi 11. rujna u SAD-u pokazali su da je nužno čim prije poboljšati međunarodnu suradnju o nuklearnim temama, drži.

Nuklearni napad nije neminovan, ali je "u ovom času sasvim moguć", rekao je, podsjećajući da su četiri najveća rizika krađa nuklearnog oružja, kupnja nuklearne opreme za proizvodnju bombe, primjena "prljavih bomba" (klasična eksplozivna naprava koja raspršuje radioaktivne tvari) i napad na nuklearno postrojenje ili na konvoj s radioaktivnom opremom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙