FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baška Voda: Procesija vjernika za križem

MAKARSKA, 25. ožujka 2005. (Hina) - Na Makarskom primorju Veliki Petakposebno se štuje u župi Bast - Baška Voda gdje se danas održavaprocesija Križnog puta, čija stotine godina stara tradicija nikadanije prekidana.
MAKARSKA, 25. ožujka 2005. (Hina) - Na Makarskom primorju Veliki Petak posebno se štuje u župi Bast - Baška Voda gdje se danas održava procesija Križnog puta, čija stotine godina stara tradicija nikada nije prekidana.

Velika procesija s više od 600 vjernika krenula je jutros u 7 sati iz mjesne crkve u Bastu, a poveli su je župnik fra Petar Gulić i Vjekoslav Radić - križonoša prvog, u crno zavijenog križa.

Na petnaestak kilometara dugom "putu za križem" nose se još dva u crno zavijena križa, a uz pjesmu Muke Gospodnje, vjernička će procesija proći kroz Krvavicu, Bratuš, Promajnu, Dječje Selo i Baško Polje te zastati kratko u Baškoj Vodi.

Nakon što mali križ obiđe bolesne i nemoće, procesija kojoj će se pridružiti vjernici Baške Vode, krenut će do mjesta Topići, a zatim do mjesne crkve u Bastu.

Nakon Križnog puta, jedinstvenog takve vrste na Makarskom primorju, nastavak obreda riječi Velikog petka u crkvi u Bastu predvodit će župnik fra Petar Gulić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙