FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: parlament usvojio protuteroristički zakon

LONDON, 11. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nakon natezanja bez presedanaizmeđu Gornjeg i Donjeg doma, britanski je parlament u petak konačnousvojio kontroverzni zakon premijera Tonya Blaira o sprječavanjuterorizma.
LONDON, 11. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nakon natezanja bez presedana između Gornjeg i Donjeg doma, britanski je parlament u petak konačno usvojio kontroverzni zakon premijera Tonya Blaira o sprječavanju terorizma.

Zastupnici u Doma lordova, koji se ne biraju, cijeli su tjedan odbacivali Blairov nacrt spomenutog zakona da bi ga prihvatili u petak, nakon premijerovog obećanja da će ga imati priliku nadopuniti i izmijeniti sljedeće godine.

Konzervativna oporba prvotno je tražila da zakon, koji sadrži oštre mjere poput pritvora za osobe za koje se sumnja da su povezane s terorizmom, automatski prestane važiti nakon godinu dana i da se u cijelosti preispita.

Zasjedanje parlamenta koje je počelo u četvrtak ujutro trajalo je više od 30 sati i najduže je zabilježeno zasjedanje parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙