FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Odgoda hrvatskih pregovora tiče se i Turske

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Činjenica da posljednje vijesti izTurske, poput slika žena koje je policija pretukla na prosvjedu 6.ožujka ili vijesti u kojoj se kaže da Turska "etnički čisti" naziveživotinja od kurdskih i armenskih elemenata, u Europi jačaju negativnusliku o Turskoj te pomažu krugovima u Europi koji se protive početkupregovora s Turskom 3. listopada, upozorava komentator turskogdnevnika Zaman te ističe da u tom kontekstu treba razmotriti i odgodupristupnih pregovora Europske unije s Hrvatskom.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Činjenica da posljednje vijesti iz Turske, poput slika žena koje je policija pretukla na prosvjedu 6. ožujka ili vijesti u kojoj se kaže da Turska "etnički čisti" nazive životinja od kurdskih i armenskih elemenata, u Europi jačaju negativnu sliku o Turskoj te pomažu krugovima u Europi koji se protive početku pregovora s Turskom 3. listopada, upozorava komentator turskog dnevnika Zaman te ističe da u tom kontekstu treba razmotriti i odgodu pristupnih pregovora Europske unije s Hrvatskom.

Oni koji tvrde da Hrvatska nema značaja za tursko pitanje ne tumače ispravno taj događaj, upozorava komentator i ocjenjuje kako bi Turska, i "više no što to čini Zagreb", argumente odgode pregovora sa Hrvatskom trebala primijeniti na svoj slučaj. "Pokrivena ovlašću da pregovore zaustavi u svakom trenutku, zahvaljujući dobro obavljenom poslu u izvješću od 6. listopada i odlukama summita EU-a 17. prosinca, EU je sada ojačana i postala je snažnija na turskom frontu odgodom hrvatskih pristupnih pregovora", piše turski "Zaman".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙